نود و سومین نشست ادبی چارباغ خیال

نشست نود و سوم

گزارش: طاهری دریابان

نود و سومین نشست ادبی «چارباغ خیال» در بلخ، بعد از ظهر روز پنج‌شنبه ۴ ثور (اردیبهشت) ۱۴۰۴ خورشیدی با حضور سید سکندر حسینی بامداد، رئیس کتابخانه عمومی فردوسی و پژوهشگر بلخ، استاد صالح محمد خلیق، سید احمد علی فاخر (بابا فاخر) و جمعی از شاعران بلخی برگزار گردید.

در نخستین بخش، استاد صالح محمد خلیق در ادامه‌ی داستان پیری فریدون و پسران وی روشنی انداخته و گفت: فریدون پادشاهی عادل و برخاسته از متن مردم بود. او در زمان حیاتش مسؤولیت‌های حکومتی را میان پسرانش تقسیم کرده و هرکدام را به سویی گماشت. از جمله، مناطق غربی را به پسرش سلم، مناطق توران و چین را به تور، و عربستان و ایران‌زمین را به ایرج سپرد. این تقسیم باعث سوءظن سلم شد و او قاصدی را برای مطالبه‌ی حق خود نزد پدر فرستاد.

بخش دوم نشست (نقد شعر) به نقد و بررسی شعر غلام محی‌الدین ابراهیمی، شاعر نوجوان، اختصاص داشت. از جمله ویژگی‌های شعر وی می‌توان به مواردی چون زبان عمدتاً کلاسیک، پرش‌های وزنی کوچک، طولانی بودن غزل که موجب دور شدن از فضای اثر شده، و ترکیب‌های تازه اما ناهماهنگ اشاره کرد. با وجود این نکات، منتقدان آینده‌ی روشنی برای این شاعر پیش‌بینی کرده و به وی مطالعه‌ی بیشتر، شعرخوانی مداوم و تلاش مستمر را توصیه کردند.

در پایان، اعضای نشست ادبی چارباغ خیال از جمله موسی مهربان، محمد یاسین شریفی، حمزه عابر، غلام محی‌الدین ابراهیمی، مهدی مهدیار، عاطف کابلیان، محمد ناصر ظفر، علیرضا حیدری، محمدالله احساس، سهراب حفیظی، حبیب‌الله علیزاده، بابا فاخر، طاهری دریابان، صالح محمد خلیق، و سید سکندر حسینی بامداد سروده‌های تازه‌ی خود را قرائت کردند.

این نشست همچون نشست‌های گذشته‌ی چارباغ خیال با گرفتن عکس‌های یادگاری به پایان رسید.

آیا مایلید همین متن را در قالب فایل PDF یا فرمت دیگری داشته باشید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *