هفتاد و هفتمین نشست ادبی چارباغ خیال

گزارش: حمزه عابر

هفتاد و هفتمین نشست ادبی چارباغ خیال با حضور پر شور از شاعران و نویسندگان بلخ، برگزار شد.

    این گردهمایی پرشکوه ادبی، بعد از ظهر پنج‌شنبه‌ ۲۲ قوس(آذرماه) ۱۴۰۳خ. از سوی «انجمن خانه‌ی مولانا» و «انجمن نویسندگان بلخ» با همکاری کتاب‌خانه‌ی عمومی فردوسی در سالن ابن سینای همان کتاب‌خانه برگزار شد.

      هدف از برگزاری این نشست‌ها پاسداشت از فرهنگ و ادبیات فارسی و شناخت استعدادهای برتر ادبی در بخش‌های مختلف نویسندگی و ارائه راهکارهای مناسب و لازم برای رشد و شکوفایی آنان اذعان شده است.

      این همایش با گردانندگی آقای «ویس شیرزاد» یک تن از شاعران جوان بلخ آغاز شد و خوانش متون کلاسیک، نقد و بررسی شعر و خوانش شعر و از فرایند و ثمره‌های آن بود.

      نخستین بخش/خوانش متون کلاسیک: پژوهشگر نام‌آور بلخ(استاد صالح محمد خلیق) به سلسله خوانش‌های شاهنامه‌ی فردوسی اینبار  فراز و فرود زندگی فریدون پادشاه را(از بخش اسطوره‌های شاهنامه) به خوانش گرفت و توضیح مختصری نیز در لابه‌لای بیت‌ها، ارائه نمود.

      دومین بخش/نقد و بررسی: نقد و بررسی شعر که از بخش‌های ویژه و اصلی «چارباغ خیال» محسوب می‌شود، در آن، غزلی عاشقانه، از آقای «یونس ناصری» توجه اشتراک‌کنندگان و به ویژه صاحب‌نظران را جلب نمود.

       چکیده‌ی صحبت‌ها در خصوص غزل آقای ناصری:
شعر آقای ناصری از چندین نگاه بررسی شد که توضیحات آن به صورت عمودی در خطوط زیرین آمده است.
🖋زبان: این سروده‌ها در سطح زبانی، زیبا، شاعرانه و صمیمی خوانده شد که از ویژگی‌های چون: دولایه بودن و تضادها و تقابل‌های مناسب برخوردار است.
آهنگ و زن: آهنگ شعر نیز از آنجایی که آرام و روان است، با فضا و مضمون شعر، هم‌خوان پنداشته شد.
مضمون: از آنجایی که موضوع شعر، فقدان و دوری از معشوق است، سعی شده است تا با بیان چندلایه‌ی زبانی و ایجاد تقابل و تضادها و روایت آن از این زوایه، تازگی در مضمون ایجاد شود که این تلاش تا حدودی موفقانه بوده است.

جمع‌بندی: شعر آقای ناصری با داشتن زبان شاعرانه و ایجاد تضادهای زبانی و بیانی، توانسته است در شکل‌دادن مضمون تازه موفقانه عمل نماید و با باز کردن این روزنه به سوی مخاطب، او را مجذوب خودش کند.

خوانش اثر: این بخش که می‌توان آن را از حسن ختام نشست ادبی چارباغ خیال خواند، در آن شخصیت‌های ادبی حاضر در نشست: مجید خاکسار، سید احمدرشاد حیدری، رضی‌الله بهیج، محمدالله احساس، حبیب فروتن، مهدی مهدیار، عاطف کابلیان، سید میرآقا موسوی، موسی مهربان، غلام الدین ابراهیمی، حمزه عابر، حسیب الله دهزاد، استاد صالح محمد خلیق و ویس شیرزاد شعرها و تکه‌های داستانی کوتاه خود شان را خوش‌خوانی کردند.

و سر انجام هفتاد و پنجمین نشست ادبی چارباغ خیال نیز با کندن عکس‌های خاطره‌ساز به پایان یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *