هشتاد و پنجمین نشست ادبی چارباغ خیال

گزارش: #حمزه_عابر

هشتاد و پنجمین نشست ادبی «چارباغ خیال»‌ در بلخ،‌ روز پنج‌شنبه ۲۵ دلو(بهمن‌ماه) ۱۴۰۳ خورشیدی، با گردهمایی جمعی از شاعران بلخی برگزار گردید.

این نشست از سوی انجمن ادبی خانه‌ی مولانا و انجمن نویسندگان بلخ با همکاری کتابخانه‌ی عمومی فردوسی (به نیت پاسداشت از ادبیات و فرهنگ فارسی و با هدف شناسایی شخصیت‌های ادبی برتر، از دل نویسندگان و شاعران جوان و نمایاندن راهکار مناسب و راه‌گشا برای شگوفایی و بالندگی آنان)، برگزار شد.

نشست هشتاد و پنجم چارباغ خیال که توسط آقای ویس شیرزاد گردانندگی می‌شد، با دو بخش: نقد و بررسی شعر و خوش‌خوانی شعر.

در نخستین بخش، شعری از محمدالله احساس به نقد و بررسی گرفته شد و در رابطه با فراز و فرود آن، شماری از اعضای نشست یافته‌ها و برداشت‌های خود شان را همگانی کردند که در ذیل به چکیده‌ی آنها اشاره شده است.

چکیدهٔ نظریات:

در خصوص این شعر اذعان داشته شد که:
شعر آقای احساس از دایره واژگانی امروزی برخوردار است و در آن فی‌نفسه حس بیگانگی در مخاطب القا نمی‌شود. آهنگ شعر در چندین جا متزلزل شده و تعادل خودش را از دست داده است. مشکل اساسی این شعر در گزینش و چینش واژگان شعری است که نه تنها پیکر آهنگ شعر را به لرزه درآورده بلکه مخاطب را نیز در دریافت مفهوم و مضمون شعر با سردرگمی و ابهام‌های لاینحل و بی‌اساس مواجه ساخته است. آنچه مسلم است این است که شاعر در رسانیدن داده‌های دلخواه خودش برای خواننده ناموفق بوده است و این موفقیت در صورتی امکان‌پذیر است که آقای احساس مطابق خواسته‌های مطلوب خودش، دایره واژگانی مناسب برای این شعر ترتیب بدهد.

در آخرین بخش، اعضای چارباغ خیال: سخی امیری، سیدمحمدآقا طیبی، سیدموسی مهربان، سهراب حفیظی، احمد رشاد حیدری، حسیب دهزاد، عبدالحکیم جویا، حمزه عابر و ویس شیرزاد شعرهای تازه‌ی خود شان را خوش‌خوانی کردند.

این نشست همانند سایر نشست‌های چارباغ خیال با گرفتن عکس‌های ماندگار پایان یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *