
هشتاد و پنجمین نشست ادبی چارباغ خیال
- چارباغ خیال, رویدادهای ادبی
- 1403/11/27
گزارش: #حمزه_عابر
هشتاد و پنجمین نشست ادبی «چارباغ خیال» در بلخ، روز پنجشنبه ۲۵ دلو(بهمنماه) ۱۴۰۳ خورشیدی، با گردهمایی جمعی از شاعران بلخی برگزار گردید.
این نشست از سوی انجمن ادبی خانهی مولانا و انجمن نویسندگان بلخ با همکاری کتابخانهی عمومی فردوسی (به نیت پاسداشت از ادبیات و فرهنگ فارسی و با هدف شناسایی شخصیتهای ادبی برتر، از دل نویسندگان و شاعران جوان و نمایاندن راهکار مناسب و راهگشا برای شگوفایی و بالندگی آنان)، برگزار شد.
نشست هشتاد و پنجم چارباغ خیال که توسط آقای ویس شیرزاد گردانندگی میشد، با دو بخش: نقد و بررسی شعر و خوشخوانی شعر.
در نخستین بخش، شعری از محمدالله احساس به نقد و بررسی گرفته شد و در رابطه با فراز و فرود آن، شماری از اعضای نشست یافتهها و برداشتهای خود شان را همگانی کردند که در ذیل به چکیدهی آنها اشاره شده است.
چکیدهٔ نظریات:
در خصوص این شعر اذعان داشته شد که:
شعر آقای احساس از دایره واژگانی امروزی برخوردار است و در آن فینفسه حس بیگانگی در مخاطب القا نمیشود. آهنگ شعر در چندین جا متزلزل شده و تعادل خودش را از دست داده است. مشکل اساسی این شعر در گزینش و چینش واژگان شعری است که نه تنها پیکر آهنگ شعر را به لرزه درآورده بلکه مخاطب را نیز در دریافت مفهوم و مضمون شعر با سردرگمی و ابهامهای لاینحل و بیاساس مواجه ساخته است. آنچه مسلم است این است که شاعر در رسانیدن دادههای دلخواه خودش برای خواننده ناموفق بوده است و این موفقیت در صورتی امکانپذیر است که آقای احساس مطابق خواستههای مطلوب خودش، دایره واژگانی مناسب برای این شعر ترتیب بدهد.
در آخرین بخش، اعضای چارباغ خیال: سخی امیری، سیدمحمدآقا طیبی، سیدموسی مهربان، سهراب حفیظی، احمد رشاد حیدری، حسیب دهزاد، عبدالحکیم جویا، حمزه عابر و ویس شیرزاد شعرهای تازهی خود شان را خوشخوانی کردند.
این نشست همانند سایر نشستهای چارباغ خیال با گرفتن عکسهای ماندگار پایان یافت.






